Friday, January 24, 2014
Paprika Chicken Wrap
Haa....Nampak macam Roti Canai kan?
OK..entry yang ketiga untuk harini ialah....Paprika Chicken Wrap..time saya buat ni waktu malam, untuk dinner...bukan apa, saya ni dah makin mengembang...haha! Burok rupenye...dah la rendah, kembang plak tu...jadi, ini salah satu menu diet saya..
Tak susah pon nak buat...beli je Capatti atau Roti Canai atau Roti Pita instant.
PAPRIKA CHICKEN WRAP
Bahan-bahan
Capatti atau Roti Canai atau Roti Pita instant
Isi Ayam 4 Ketul
Daun Salad (boleh pakai pelbagai jenis salad)
Mayones sikit (untuk sapuan je)
Sos Cili sikit (untu sapuan juga, tapi kalau nak pedas letaklah banyak)
Black Pepper
Serbuk Paprika
Serbuk kunyit sikit
Garam
Perap ayam (sapu semua bahan dan perap dalam 15 minit)
Isi Ayam
Serbuk Paprika
Serbuk kunyit sikit
Garam
Cara Membuat
1. Goreng ayam dengan minyak yang sedikit - pakai pan senang sikit (agak-agak cukup untuk menggoreng)
2. Angkat dan sejukkan ayam. Tos minyak jangan lupa.
3. Roti Capatti / Roti Canai / Roti Pita dipanaskan atas kuali / pan NON STICK (Jangan tunggu sampai roti lembut baru nak dipanaskan ya..nanti melekat sbb dah lembut. Waktu keras tu terus je panaskan)
4. Angkat jika dah berwarna kekuningan atau brownish.
5. Sapukan mayones sedikit diatas permukaan roti.
6. Susun daun salad dan kemudian baru letakkan isi ayam yang telah digoreng tadi.
7. Sprinkle sikit black pepper dan gulung macam buat popia.
Tadaaa.......!!!!
Jadilah macam ni....
P//S: Isi ayam tu boleh diganti dengan daging, sosej ataupun lebih kepada vege...
Selamat mencuba ya...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment